domingo, 11 de marzo de 2012

Ian Lleonart | 13. Març, 22h, CMU Penyafort | XV Concurs Cicle de Primavera


4t recital del XV Concurs Cicle de Primavera
CMU Penyafort-Montserrat, dimarts 13 de març a les 22h

Ian Lleonart Fíguls, piano



   Ian Lleonart Fíguls (Barcelona, desembre del 1988) inicià els estudis de música als 7 anys i accedí als 11 al CMMB per obtenir-hi el Grau Professional amb Jordi Vilaprinyó. També ha rebut classes d’Edith Fischer i actualment finalitza els estudis superiors amb Stanislav Potchekin al Conservatori Superior del Liceu. Se sumen a la seva formació diversos cursos d’interpretació, tècnica, composició i Cos Art, arreu d’Europa dels quals destaquen masterclasses amb Tsiala Kvernadze, Luca Chiantore, Peter Nagy, Carl-Heinz Kämmerling, Josep M. Colom, Leonid Brumberg, Joaquín Achúcarro, Stephan Möller, Carol Morgan, Arnulf Von Arnim, Yiya Díaz, Maria Iris Radrigan, Rita Wagner, Ramon Coll i Jorge Pepi Alòs; i de música de cambra amb Wolfgang Boetcher, Amparo Lacruz, Emili Brugalla, Lluís Claret,  Liliana Maffiote, Laurentiu Sbarcea, Tensy Krismant, etc.
   Ha estat guardonat en nombrosos certàmens, tant de piano com de música de cambra i composició, d’entre els quals destaquen els primers premis obtinguts al Concurs Sant Anastasi de Lleida (2010), al Concurs del Conservatori de Girona (2009), a la VIP Academy de Vienna, Premi Ro­sario Marciano (2005); al Concurs de Joventuts Musicals de Catalunya a Vilafranca del Penedès (el 2001 i el 2004) i al de música catalana contemporània de l’Arjau (2006). En el terreny de la música de cambra, ha rebut les primeres posicions  al Concurs Nacional de la societat musical d’Alzira (2011) i al concurs  de música de cambra del Conservatori de Girona (2011), amb el Trio Sehnsucht; al concurs Higini Anglès (Reus, 2004) i al Ciutat de  Manresa (2003), amb el duet Clau de Ian. També destaquen el seu tercer premi a l’edat de 15 anys al Certamen Nacional de música de cambra de les Joventuts Musicals de Vinaròs i el premi de composició Rius i Virgili (2008) amb l’obra Havanera i Sardana: L’Escala- Empúries.
   Va fer la seva primera actuació en solitari als 14 anys al Palau Maricel de Sitges i des de llavors la seva carrera concertística ha passat per diverses sales catalanes i estrangeres (Alemanya, Suïssa, Àustria, Itàlia…). Ha estat el pianista de diversos muntatges poètics interpretant la seva pròpia música.
   Entre els seus propers compromisos, cal mencionar la interpretació de la sonata de Bartók per a dos pianos i percussió a l’Auditori del Conservatori del Liceu.

PROGRAMA
L’art de la Fuga: “Contrapunctus I” - J. S. Bach
Rondo en Re Major, KV. 485 - W. A. Mozart
Sonata per piano No. 2, op. 1 - J. Brahms
Estudi de Concert: “Gnomenreigen” - F. Lizst